English Version  
Κυκλοφορούν



Δημιουργία της ιστοσελίδας
   

Η δημιουργία της παρούσας ιστοδελίδα, όπως υποδηλώνει και η διεύθυνσή της, είναι αφιερωμένη στο έργο και τις ιδέες του Ιταλού Φιλοσόφου Julius Evola, με απώτερο σκοπό τη θεμελίωση στην ελληνική γλώσσα της συγγραφικής κληρονομιάς που εκείνος άφησε.

Παράλληλα αποβλέπει στη συγκρότηση ενός Εσωτερικού Πνευματικού Κύκλου επικοινωνίας για την περαιτέρω ανταλλαγή ιδεών και απόψεων επί θεμάτων τα οποία άπτεται η φιλοσοφική ανθολογία του συγγραφέα και εν συνεχεία στη πιθανή αλληλεπίδραση του κύκλου αυτού με προσπάθειες αντίστοιχου προσανατολισμού στο εξωτερικό.




‘‘......... Αυτό στο οποίο πρόκειται να αναφερθώ, δεν αφορά τον κοινό άνθρωπο. Αντίθετα, έχω κατά νου τον άνθρωπο εκείνο ο οποίος εμπλέκεται στο κόσμο του σήμερα, με τα πλέον προβληματικά και παροξυσμικά ζητήματα αυτού˙ ο οποίος εν τούτοις δεν ανήκει ενδόμυχα σε έναν τέτοιο κόσμο, ούτε όμως πρόκειται να παραδοθεί σε αυτόν. Νιώθει τον εαυτό του κατ’ ουσίαν, σαν να ανήκει σε μία διαφορετική φυλή από αυτή της συντριπτικής πλειοψηφίας της σύγχρονης εποχής για την οποία γίνεται λόγος. .........’’

Julius Evola – (1961) Ιππεύοντας τη Τίγρη


Αρχική Σελίδα | Julius Evola | Αρχείο | Πληροφορίες | Νέα | Επικοινωνία © 2010, JuliusEvola.gr